Antroposofiske betragtninger

Interessante betragtninger og observationer…

Læge Marianne Schønemann:

Jeg har arbejdet med børn siden 1987. De uvaccinerede børn forbliver sunde og raske, fordi de får lov til at få deres børnesygdom, hvis det vel at mærke er det, de har brug for i deres udvikling. Men andre infektioner er også brugbare.

Den forhøjede temperatur (feberen) er vigtig for immunsystemets sunde udvikling, og dermed for barnets udviking.

Vaccinationer og antibiotika var relevant, da tiden var sådan, at infektioner med tårnhøj feber var almindelig. Mennesket var anderledes i konstitutionen den gang. Hygiejnen og kosten var ofte dårlig og utilstrækkelig. Dødsfaldene skete i fattige børnerige familier.

I dag er dødsfald yderst sjældne, og en ny type læger kan hjælpe børnene igennem deres infektioner med den rette diæt og ugiftig medicin ( ikke antibiotika).

Det er forfejlet og forældet politik at vedblive med vaccinationer, og især en forbrydelse at gøre dem påtvungne!

I dag ses de kroniske sygdomme i tiltagende grad. ADHD, autisme og andre udvikingsforstyrrelser hos børn.

Hos voksne tiltager de forskellige gigtformer, sklerotiske lidelser, nye “kolde” sygdomme som fibromyalgi, ME m.fl. og ikke mindst cancer i uhyggeligt tiltagende grad.

Fælles for alle er, at kropstemperaturen er for lav, og mennesker mister efterhånden evnen til at lave en ordentlig temperatur stigning, som skulle modvirke udviklingen af de “kolde” sygdomme.

For 70 år siden var antibiotikaene og vaccinationerne livsreddende. I dag er disse behandlingsmetoder sygdomsfremkaldende og med til at belaste mennesker sammen med uendelige sanseindtryk ikke mindst fra de digitale medier og apparaturer.

Livet er stressende, og børn bliver generelt også pædagogisk små voksne, hvilket er imod deres naturlige udvikling.

I det hele taget har sundhedsvæsenet benyttet sig af metoder, som går imod naturen, som mennesket er en del af, og nu må vi bøde med et langsomt selvmord, med mindre der lyttes til de læger, som arbejder MED naturen , hvorved en kronisk sygt menneske atter kan bringes i naturlig balance.

Som børne-ungepsykiater har jeg aldrig set et uvaccineret barn med en psykiatrisk lidelse, hvorimod alle psykiatrisk syge børn blev vaccineret som små og har ofte fået en hel del antibiotika.

Jeg appellerer til fornuften og håber, friheden til behandling for såvel de behandlende læger som forældre og patienter i det hele taget bliver bevaret så længe, der er den mindste tvivl om fornuften i at vedblive en obsolet behandling.

Med venlig hilsen

Marianne Schønemann

Børne-Ungdomspsykiater

Antroposofisk Læge

ID 006C7

Assens Sundhedscenter

Odensevej 29 C

5610 Assens

3 Comments

 1. Ulla den 21. april 2020 kl. 11:18

  Kære Marianne Schønemann
  Der er en pågående debat på facebook, hvor en Berith Zenia Fagergaard har slået denne din tekst op.
  Nogle mener, at du ikke har skrevet teksten og påstår nærmest, at det er “fake news”
  Jeg ville blive glad, hvis du ville bekræfte, at du har skrevet teksten.
  Venligst Ulla Malmberg Søgaard

  • Dortea Uggerhøj den 21. april 2020 kl. 11:37

   Kære Ulla, jeg tvivler på Marianne Schønemann ser min side her. Du er på dortea.dk. Jeg elsker alt ved Mariannes artikel og derfor har jeg delt den. Kh Dortea

  • Marianne Schønemann den 19. oktober 2020 kl. 11:11

   Først lige set den nu.
   Dejligt, den kommer frem, når man søger på mig. Tak til Doetea. Og ja, jeg var lige i rette hjørne, da jeg skrev den.
   Kh Marianne. 🙂

Efterlad en kommentar