Historien

Min historie:

Jeg er født i sommeren 1963, og da jeg var 7 år opdagede jeg “dem derude”. Først da jeg blev 38 begyndte jeg, at arbejde professionelt med spiritualitet og tilbyde clairvoyance til andre.

I dag skriver jeg bøger og blogger om spiritualitet og livet i Nuet, og underviser i og inspirerer til, hvordan livet kan leves mere spirituelt og i balance i en travl hverdag.

Min fantasi er min skaberkraft, og der hvor min intuition ligger, og den har altid været en stor del af mig. Da jeg var barn, fik den lov at udfolde sig og komme til udtryk. Som voksen er skaberkraften og intuitionen blevet min levevej.

I min barndom var der plads til kravle højt op, og falde langt ned. Slog vi os, mine to søskende og jeg, og det var: ”Op på hesten” i bogstaveligste forstand. Vi fik vores første pony da jeg var 7 år. Vi tre piger lærte, at ville vi nyde, måtte vi yde, så vi trak turister rundt på ponyen i alle sommermånederne. Om vinteren fik vi lov at tjene lommepenge i trykkeriet, som Bedstefar og far ejede. Dét vi tjente måtte vi bruge på det vi ønskede os. Det var fint at lærer dét fra barnaben.

Jeg er vokset op på Fanø med en far, en mor, to søskende, kat, hund, heste – og i vores familie var der ikke meget der hed:

“Det kan du da ikke!”

I hele vores barndom fik vi oftest lov til at udleve vores ønsker, men vi skulle selv arbejde for det, og det har gjort at jeg ved tingene lykkedes, når jeg bliver i den højeste vibration og intention. I min barndom hed det:

“Prøv!”

 • Ønskede vi børn os en ny pony og ridestævner, måtte vi selv tjene en stor del af pengene.
 • Ville vi på skiferie, måtte vi træne for at være i god form, ellers kom vi ikke afsted.
 • Ville vi undgå at sidde længe, med far over lektierne, var det bare om at få dem læst. Phy, jeg sad længe…

Jeg var bestemt ikke tilhænger af at gå i folkeskole. Som super sensitiv (HSP), havde jeg det svært i skolen. Heller ikke dengang, var der megen forståelse for et sensitiv personlighedstræk. Jeg havde få, men gode veninder, hestene var mine bedste venner.

Ved du forresten, at 25-30% af befolkningen bliver fødte med personlighedstrækket: Særlig sensitiv? Det er mange.

Vi særlig sensitive, har brug for en god del ro, og brug for tid til at omsætte indtryk. Heldigvis fandt jeg roen hjemme fordi jeg fik lov at være mig selv, og ponyerne var med til at balancere mit indre væsen. I min barndomshjem var der plads til at kreativiteten og sjælen fik lov at være tilstede og folde sig ud. Som barn og ung var jeg mere til dyr end mennesker, og vidste dengang ikke hvad introvert og særlig sensitiv var.

Indtil jeg var 12-13 år var læsningen og stavning meget svær for mig, men historierne fik alligevel lov til, at folde sig ud i fantasien, og besværet med at læse og skrive fik ikke lov at begrænse mig. I dag skriver jeg med stor glæde og passion og har skrevet flere fagbøger:

 • I selskab med ånder.
 • Spøger det?
 • Spirituelle øvelser.
 • To uger på Caminoen.
 • Tre uger på Caminoen.
 • Mias første pony.
 • Der er en olie til alt.
 • Den, du elsker.

Jeg har ikke brug for mange mennesker omkring mig, og fandt først som voksen min sande vej til, at være udadvendt og “på”. I dag kan jeg sagtens rumme at være sammen med andre, uden at blive alt for overstimuleret, bare det er i mindre doser og jeg kender “lukketiden”. Du genkender det måske?

Den gode indføling og intuition har altid været nærværende hos mig, men som barn kunne det være ret forvirrende. Det kender du måske også? Med alderen er det dog blevet en ren fornøjelse og min levevej, og jeg bruger i dag min intuition i alt, hvad jeg beskæftiger mig med.

Det er ingen underdrivelse at sige, jeg brænder for mit arbejde – det er min lidenskab. Derfor deler og vejleder jeg med stor passion til både mine klienter og kursister.

Historien foldet mere ud:

En god barndom på Fanø med familie, hest og hund. Jeg har to mindre søskende, vores forældre blev skilt da jeg var 7 år, fandt sammen igen og skilt igen da jeg var 17.

Var 4 år i beridderlære i Birgittelyst- og Kjellerup Rideklub, det var hårdt, men jeg var også glad for det. Jeg udviklede allergi. Stoppede min læretid og rejste 3 måneder rundt i USA med en god ven.

Fortsatte med at rejse i godt 4 år som skiguide og destinationschef for Tjæreborg rejser.

Jeg elsker at rejse, se verden og få nye oplevelser, at dele det med andre, venner, famile og gæster.

Da jeg flyttede hjem til Danmark og min kæreste i Dragør, fløj jeg 2 år som stewardesse samtidig med jeg underviste i ridning. Vi boede sammen i 5 år, og inden da var vi On and Off kærester i godt 4 år mens jeg rejste. Vi er begge to stærke individuelle personligheder med stærke meninger, men vi havde ikke indsigten til at få det til at fungerer, så vi flyttede fra hinanden.

I 7 år havde jeg først en dressurstald i Osted, og senere et ridecenter i Kalundborg sammen med en mand. Vi var ikke specielt gode for hinanden. Jeg brugte healere til mine heste og tog uddannelsen til clairvoyant konsulent fordi jeg kunne mærke jeg skulle den vej. I december 2001 pakkede jeg mine sydfrugter og to af mine dressurheste, sagde farvel til mine skønne elevheste og dejlig elever og flyttede tilbage til Fanø.

I knapt et år underviste jeg i dressur alt imens jeg byggede min nuværende virksomhed op. I godt 11 år var jeg kæreste med en rigtig sød mand, Dennis. Vi rejste meget og hele min spirituelle udvikling tog form og fart. Jeg tog bl.a. mange spirituelle kurser i London og uddannelsen til antroposofisk heilpraktiker, som jeg afsluttede i 2007 hos Peer Bach Boesen i Silkeborg.

Uddannelsen til antroposofisk heilpraktiker tog 4 år og p.t. er vi det eneste hold som er uddannet her i Danmark, derfor er der ikke så mange, der kender til antroposofiske heilpraktikers virke i Danmark. Men, syd for grænsen i Tyskland er heilpraktik kendt af alle og en hver. Her i landet er heilpraktikker uddannelsen den, der kommer tættest på. Den antroposofiske anskuelse giver dog lige det spirituelle og åndelige touch.

Som 51 årig i 2014 – mødes jeg igen med kæresten fra Dragør, John, til en meget kær fælles vens – vores fælles Gudbarns fars, bisættelse. I de forgangne 20 år havde vi kun set hinanden en gang, til vores Gudbarns konfirmation. Vi havde på ingen måde haft kontakt, måske nok i tankerne, men ellers ikke.

Den dag til bisættelsen blev noget sovende vækket i os begge. Vi krammede, holdt i hånd og trøstede hinanden. Et enkelt kys var alt det blev til, og alt vi behøvede…

I alle årerne har jeg på en eller anden måde vidst, han er manden i mit liv. Jeg vidste det fra allerførste gang vi mødtes, da jeg var 21 år, ny grøn rejseleder i Tjæreborg Rejser. Hver en celle i min krop har vidst dét, jeg havde bare ikke regnet ud, hvordan eller hvornår det ville komme til at ske, at vi skulle mødes igen. I dag er vi så heldige, at vi har genfundet kærligheden og valgt at blive ægtefolk.

Selvom vi begge ved, det er meningen vi skal være sammen, nyde hinanden og blive gamle sammen er det ikke ensbetydende med, at vi rejser gennem livet, uden der er vejstrækninger med støjende “vejarbejde”. Vi er faktisk som de fleste andre par…

Da vi gik hver sin vej, lige inden jeg blev 30, læste jeg bogen: “Kvinder er fra Venus, og mænd fra Mars” af John Gray, og fortalte om bogen til min dengang kæreste, hvortil han svarede:

“Hvorfor læste du ikke den bog for længe siden?”

Ja, hvorfor gjorde jeg ikke det? Fordi jeg kendte bogen, fordi jeg ikke kunne spå, fordi jeg ikke vidste, jeg ville komme til at savne ham, fordi jeg heller ikke vidste, hvordan vi kunne få et parforhold, der nærerede os. Og fordi jeg troede græsset var grønnere et andet sted…

Vi grinede, og lige dér tror jeg vi begge forstod, hvor forskellige vi var. Vi ville hinanden, men anede ikke, hvad vi skulle gøre andet end at give slip på hinanden…

Hvad så nu?

Hele mit liv, har jeg vidst, jeg har super skarpe “antenner”. Som barn kunne det være meget uforståeligt, som voksen virkelig frustrerende indtil jeg fandt ud af at bruge det jeg får ned. Jeg fornemmer, og opfanger, ikke kun det der bliver sagt, men også andres stemninger og vibrationer.

I dag har jeg en kæmpe rygsæk fyldt med livserfaringer, og ved jeg, hvad jeg ønsker af livet, og lever efter at det skal være fyldt med: Glæde, ro og nydelsen.

I dag ved jeg, hvad der skal til når jeg lander i en “grøft”. Og hvor ville det have skønt, om jeg havde vidst, hvor jeg skulle have søgt hjælp og guidens da jeg stod med håret i postkassen og ikke kunne se skoven for bare træer.

Derfor hjælper jeg i dag andre med at se deres vej, deres mulighederne og potentialer.

 

På mit CV står der bl.a.:

Uddannet ridelære i Birgittelyst ved Viborg, og i Kjellerup Rideklub.

Destinationschef og skiguide hos Tjæreborg Rejser i Zell Am See, Kitzbühel og Ischgl.

Afdelingsleder for Tjæreborg rejser i Kastrup lufthavn.

Stewardesse hos MUKAIR og SAS Commuter.

Ridecenter-ejer i Istebjerg ved Kalundborg i 7 år.

Uddannet Clairvoyant konsulent hos Gjertrud Berlon 2001.

Uddannet antroposofisk heilpraktiker i 2007 hos Peer Bach Boesen.

Reiki healer, Therapeutic Touch og Spirituel Healer.

Foredragsholder og forfatter.

Webinarbygger fra IBC.

Spirituel Mentor hos Christine Eilvig 2014.

Master Coach fra Manning Inspire i 2017.

Reflektion:

Jeg har aldrig lært, vi er mange, der aldrig har lært, hvordan man får et tæt passioneret og kærligt forhold til os selv og til andre til, at fungerer. Jeg har aldrig haft redskaberne. Det har aldrig været på skoleskemaet, selvom jeg syntes det burde.

På trods af jeg har haft en meget kærlig barndom, kan jeg også se mange spejlinger til mine forældres liv. De havde heller ikke redskaberne, de prøvede, men endte med to skilsmisser.

Alt for mange lever ulykkelige og ensomme, alene, eller i forhold der ikke er nærerende. Vi har brug for rollemodeller, der kan give os værktøjer og forklaringer så vi kan blive klogere, mere forstående og rummelige.

Når vi kender os selv, kan vi bede om hjælp, være taknemmelige for det vi har. Og leve efter, at det vi giver ud, også bliver det vi modtager. Da er vi mest hele mennesker.

Snip snap snude. Det med at få din inderste kerne til at fungerer, være selvkærlig og få kærligheden til leve, dét skrev jeg den meget læste bog om: “Den, du elsker.” 

Vision. Mission og værdisæt på profilside.

Kærligst

underskrift