blomst

Det modsatte af glæde.

Når vi ikke har det godt på vores job, trives vi ikke og er sjældent i flow. Du er sikkert mange timer på dit job. Det er vigtigt at du føler din værdi, ikke nødvendigvis uerstattelig, men vigtig, og at du gør en forskel eller udretter noget.

Føler du ikke godt tilpas på dit job, skal der ikke meget til før du føler angst i en eller anden form. Du kan have angst for om du kan beholde dit job. Om du gør det godt nok. Om du når det hele. Om du bliver erstattet af en anden yngre og bedre model. Om dine kollegaer kan lide dig, eller taler bag din ryg. Du kan have angst for et ton af forskellige ting.

Angst kan være en måde vi beskytter os selv på. Angst er ofte som en rustning vi trækker i, når noget ikke føles godt. Når du først er opmærksom på, at du trækker i en rustning af en eller anden form, kan du gøre noget ved det. Det er bare ikke altid vi ved, vi gør det.

Du kan ændre det.

Selv den dag i dag øver jeg mig på, at være opmærksom på om jeg trækker i en rustning af en eller anden slags. Og når jeg gør det, føles det som alt lukker ned i mig og jeg handler mekanisk og rutineagtigt. Rustninger er giftige, ikke selvkærlige og gør os stive i vores beslutninger.

Når vi står i fuld rustning fra top til top, er vi fastlåste og ufleksible, og lever ikke vores fulde potentiale og muligheder. Det primære vi mærker bliver frygt og angst.

Hvad gør vi så ved det?

Vi skal være en bedre leder for os selv. Vi skal lede, støtte og coache os selv meget bedre, så vi kan finde vores mod frem, og tager de valg der skal til for at vi kan leve et lettere liv og opleve mere flow. Perfektionisme er en af de rigtig tunge rustninger, så glem at der kun er en vej. Der er mange veje. Du skal fine din vej til at skrælle dine lag af. Empati og tålmodighed for dig selv, og for andre, er noget af det første første du kan øve dig på. Du kan øve dig alene, læne dig op ad en god ven eller søge professionel støtte. Gør det nu.

Med tålmodighed kommer indsigt.

Kærligst

underskrift

2 Comments

  1. Niccoline Molie den 8. juni 2019 kl. 6:12

    Tak den ramte lige plet efter min første uge tilbage i det fag , jeg egentligt ikke ville tilbage i , og jeg mærker angsten og kan mærke , det bare ikke er mig mere og føler mig lidt uden for og frygter hvad de nadre tænker om mig <3 Aller helst vil jeg jo være selvstændig og coache andre til at leve mere efter deres hjerte , men gør det jo ikke selv , for nu skulle jeg altså ud af det der kontant hjælps system og igang, men puha det er hårdere end jeg husker det. og det virker som om jeg er den eneste , som bliver udmattet og ikke kan klare så meget, suk ….:-)

    • Dortea Uggerhøj den 8. juni 2019 kl. 9:53

      Selv tak, søde Molie. Jeg det er ikke altid lige let, og små skridt mod målet har også ret. Et skridt ad gang og du når frem. Jeg hepper på dig Kh Dortea

Efterlad en kommentar