Om Dortea

Jeg hedder: Dortea Uggerhøj 

(tidligere Berg-Jensen)

Jeg er født i Esbjerg, men vokset op på Fanø.

Min fantasi er min skaberkraft, og der hvor min intuition ligger, og den har altid været en stor del af mig. Da jeg var barn, fik den lov at udfolde sig og komme til udtryk. Som voksen er skaberkraften og intuitionen blevet min levevej.

I min barndom var der plads til kravle højt op, og falde langt ned. Slog vi os, mine søskende og jeg, var det: ”Op på hesten” i bogstaveligste forstand. Vi fik vores første pony da jeg var 7 år. Vi tre piger lærte, at vil I nyde, måtte vi yde, så vi trak turister rundt på ponyen i alle sommermånederne. Om vinteren fik vi lov at tjene lommepenge i trykkeriet, som Bedstefar og far ejede. Det vi tjente måtte vi bruge på det vi ønskede os. Det var fint at lærer dét fra barnaben.

Indtil jeg var 12-13 år var læsningen og stavning meget svær for mig, men historierne fik alligevel lov til, at folde sig ud i fantasien, og besværet fik ikke lov at begrænse mig. I dag skriver jeg med stor glæde og passion og har skrevet flere fagbøger:

Skaberkraften og intuitionen:

Spirituel rådgivning og Business Coaching hos mig, er ikke i en bestemt form, hvor du selv skal finde alle svarene. Jeg bruger min intuitivt, spår ikke om din fremtid, men stiller mange opklarende spørgsmål, og kommer med forslag og råd, samt inddrager mine og andres andres erfaringer i samtalen, så du får mest mulig ud af sessionen.

Som din coach skal jeg ikke give dig de svar du bedst kan lide, men de spørgsmål, der hjælper dig bedst.

Jeg bruger mine clairvoyante evner, og hjælper dig med at se, hvor dine muligheder og potentialer ligger. Det er mig en glæde og ære, at få lov til at være med din rejse noget af vejen. Du træffer valgene, og går vejen, jeg kommer gerne med forslagene og hjælper dig med planlægningen og overblikket.

Mine spirituelle uddannelser rummer alt det jeg selv manglede, da jeg for alvor selv startede på min spirituelle rejse i 2000.

Jeg brænder for det her:

Det er ingen underdrivelse at sige, jeg brænder for mit arbejde – det er min lidenskab. Derfor deler og vejleder jeg med stor passion til både mine klienter og kursister.

Jeg er vokset op på Fanø med en far, en mor, to søskende, kat, hund, heste – og i vores familie var der ikke meget der hed:

“Det kan du da ikke!”

I hele vores barndom fik vi oftest lov, men skulle selv arbejde for det, og det har gjort at jeg ved tingene lykkedes, når jeg bliver i den højeste vibration og intention. I min barndom hed det:

“Prøv!”

  • Ønskede vi børn os en ny pony og ridestævner, måtte vi selv tjene en stor del af pengene.
  • Ville vi på skiferie, måtte vi træne for at være i god form, ellers kom vi ikke afsted.
  • Ville vi undgå at sidde længe, med far over lektierne, var det bare om at få dem læst. Phy, jeg sad længe…

Jeg var bestemt ikke tilhænger af at gå i folkeskole. Som super sensitiv (HSP), havde jeg det svært i skolen. Heller ikke dengang, var der megen forståelse for et sensitiv personlighedstræk. Jeg havde få, men gode veninder, hestene var mine bedste venner.

Ved du forresten, at 25-30% af befolkningen bliver fødte med personlighedstrækket: Særlig sensitiv? Det er mange.

Vi særlig sensitive, har brug for en god del ro, og brug for tid til at omsætte indtryk. Heldigvis fandt jeg roen hjemme fordi jeg fik lov at være mig selv, og ponyerne var med til at balancere mit indre væsen. I min barndomshjem var der plads til at kreativiteten og sjælen fik lov at være tilstede, og folde sig ud. Som barn og ung var jeg mere til dyr end mennesker, og vidste dengang ikke hvad introvert var.

Jeg har ikke brug for mange mennesker omkring mig, og fandt først som voksen min sande vej til, at være udadvendt og handlekraftig, og kan i dag sagtens rumme at være sammen med andre, uden at blive alt for overstimuleret, bare det er i mindre doser ad gangen. Du genkender det måske?

Den gode indføling og intuition har altid været nærværende hos mig, men som barn kunne det være ret forvirrende. Det kender du måske også? Med alderen er det dog blevet en ren fornøjelse, og jeg bruger idag min intuition i alt, hvad jeg beskæftiger mig med.

På mit CV står der bl.a.:

Uddannet ridelære i Birgittelyst ved Viborg, og i Kjellerup.

Destinationschef og skiguide hos Tjæreborg Rejser.

Afdelingsleder for Tjæreborg rejser i Kastrup lufthavn.

Stewardesse hos MUKAIR og SAS Commuter.

Ridecenter-ejer i Istebjerg ved Kalundborg i 7 år.

Clairvoyant konsulent skolet hos Gjertrud Berlon 2001.

Uddannet antroposofisk heilpraktiker i 2007 hos Peer Bach Boesen.

Reiki healer, Therapeutic Touch og Spirituel Healer.

Foredragsholder og forfatter.

Webinarbygger fra IBC.

Spirituel Mentor hos Christine Eilvig 2014.

Master Coach fra Manning Inspire i 2017.

Min indre entreprenør:

På et selvbiografi-kursus for mange år siden, blev jeg bedt om at beskrive mig selv med to ord. Det var en svær opgave, men valgte “Passioneret entreprenør”, fordi det ganske fint samler alt det jeg egentlig er.

Hele mit liv har jeg forsøgt at gå efter det jeg ønsker. Og altid arbejde med det jeg har mest lyst til, og det lykkedes 95% af tiden. 4 gange jeg har bygget nye virksomheder op. Jeg har altid tjent til både eget hus, heste, bil og skønne rejser.

I 2012 rejste, min daværende kæreste og jeg til Indonesien og smukke Java, hjemøen for nu afdøde healer og clairvoyant Dora Kunz, hvis healings tekniker og inspiration jeg forsøger at formidle videre på min egen måde på mine FLOW healingskurser.

IMG_2099

I 2013 gik turen til Peru til det betagende Machu Picchu. Det blev ikke bare en fysisk rejse, men også en spændende indre oplevelse med mange erkendelser for mig.

Missionen for dortea.dk

Jeg vil formidle viden til personlig vækst på en så enkel og brugbar måde, altid spirituel funderet.

Kundernes tilfredshed og succes er egen succes.

Visionen for dortea.dk 

At undervise og formidle på en inspirerende, personlig og tryg måde.

Værdigrundlaget for dortea.dk 

At handle i respekt, tillid og diskretion.

Ærlighed, klarhed, engagement og nydelse er nøgleordene i min virksomhed.

 

På glædelig gensyn her eller der…