Smugkik til min næste bog

Kære læser

Det her er en bog om, hvor håbløs, eller vidunderlig forskellige vi kvinder og mænd er.

Kvinder er kreative, omsorgsfulde og helt utilregnelige i perioder. De er i evig forandring, samtalende og ser lige gennem mænd, de ved, hvad han tænker.

Mænd er modige, støjende, udad farende fokuserende klipper, der bare ikke vil kritiseres fordi de ved, de alligevel har ret. De er stærke vedholdende, knap så kommunikerende væsner, der har brug for ro.

Med det sat på plads, står det os klart, at vi er forskellige og det er fuldstændig forståeligt, hvorfor det vil slå gnister mellem os. Det skal slå gnister, det skal tænde, det skal blive hedt ellers får vi ingen sex, og uden sex dør vi, eller arten, langsomt.

Hvad gør vi så, når vi har konstateret vores afhængighed af polariteten og forskelligheden hos hinanden? Vi finder et sprog, der virker og kan forstås af begge. Et sprog, der ikke kun består af ord, men af tanker, et nyt mindsæt, reaktioner og handlinger. Et nyt sprog, hvor vi kan og tør vise, hvad vi har brug for, så den anden ikke skal gå rundt i sceneopsættet til Jepady. Et sprog med en ordbog, der fortæller hvem vi er, så vi kan hvile i os selv. Et sprog, der viser os hvordan vi skal reagere for at blive bedst mulig forstået af den anden. Det er det sprog vi skal lære. Hvorfor er det ikke på skoleskemaet? Vi er jo forskellige helt fra starten.

”Happy wife, happy life”. Der er noget om snakken. Mit forslag er bare at wife skal lærer sig selv og sproget at kende, før hun sælger det til manden, for hun er den omsorgsfulde, hun er det mest kreativ tænkende af de to.

Det her er overhovedet ikke det mindste generaliserende, ikke det fjerneste. Det er total overdrevent hele bogen igennem for hvem pokker gider læse en selvhjælpsbog om parforholdsproblemer? Nej, vel.

Alle forhold har skeletter i skabene, alle har noget der ikke bare glider, alle har et eller andet. Dem der påstår andet lyver, og læser i alle tilfælde ikke videre.

Jeg gætter på du kommer til at trække på smilebåndet flere gange undervejs, enten fordi du kan genkende dig selv i situationen, eller kender en veninde, der står i suppedasen. Veninden kan du ikke hjælpe før hun virkelig er klar, selvom du sikkert fortæller hende, hvad hun skal gøre. Og din egen problematik kan du ikke gøre noget ved fordi det primært er mandens skyld, at tingene er som de er. Husk nu, alt bliver overdrevent sat på spidsen…

 

Så læs bogen, måske bliver du bedre til at rumme dig selv, måske smitter dine nye tanker og handlinger positivt af på manden, måske får du ligefrem lyst til den sex, der fuldstændig er gået i hi.

Nu får vi se, hvad det hele ender med.

Bogen er skrevet fra en kvinde, der har lært at grine af de fejl, som hun stadig gør mange af, til den kvinde, der er frisk på livet, og som vil elske alt hvad det byder på – selvom det nogle gange er pisse svært.

………..

Dette er en smugkik til min kommende bog. Følg med på mit nyhedsbrev, jeg får brug for at spørge dig, kære læser, undervejs. Processen i en bogs tilblivelse er lang, og lige nu virker den temmelig lang og temmelig skræmmende. Men det er godt for så ved jeg, det er fordi det her, det er vigtig, det bevæger mig, det gør noget ved mig. Den bog vil skrives…

Kan du lide det du læste???

15 Comments

 1. Mette den 26. april 2019 kl. 9:49

  Elsker den måde du skriver på … Glæder mig til at læse mere …. ???
  kh Mette fra Tønder

  • Dortea Uggerhøj den 26. april 2019 kl. 18:09

   TAK, det er jeg vild glad for du syntes. Kh Dortea

 2. Bente Boel den 26. april 2019 kl. 9:59

  Kan kun siget et – FORTSÆT ?
  Det bliver så godt ?

 3. Anette Holm den 26. april 2019 kl. 12:19

  Det bliver en super, fantastisk og relevant bog. Jeg glæder mig til at læse den?. Rigtig god weekend til dig og dine kærem

 4. Ann Bruun den 26. april 2019 kl. 12:31

  Lyder meget spændende, Dortea. Glæder mig til at læse den.

 5. Trine den 26. april 2019 kl. 15:30

  Ja, for filan hvor kan jeg lide det!!
  Mer’ mer’ mer!!! ?????
  Verden og jeg har brug for den bog! ?

  • Dortea Uggerhøj den 26. april 2019 kl. 18:05

   TAK, søde Trine. Jeg arbejder videre på sagen Kh D

 6. Bente den 26. april 2019 kl. 19:45

  Spændende 🙂 den glæder jeg mig til at følge <3

 7. Dorthe Andersen den 26. april 2019 kl. 21:06

  Så skønt at læse, jeg kan slet ikke genkende mig selv ??

 8. Louise den 27. april 2019 kl. 5:15

  Kan slet ikke vente til næste kapitel
  Skynd dig at skrive den bog færdig ???

 9. Tina den 27. april 2019 kl. 6:51

  Bliv ved….jeg kan slet ikke vente med næste afsnit 🙂 sidder allerede og hopper i sædet i spænding over, hvad bogen ellers byder på. Den bliver SÅ god. Kh

 10. Christl Radler den 28. april 2019 kl. 8:47

  Fortsæt endelig, den bog er der brug for 🙂 Jeg glæder mig til at læse med.

Efterlad en kommentar