Du skal kende dit værd.

Dit værd, dit selvværd ses i din udstråling. Spørg eventuelt dem, der kender, hvad du betyder for dem?

Spørg dine kollegaer, dem du arbejder sammen med, din kernekunde, din familie, dine venner. Spørg dem, du har tillid til, hvad de syntes om dig som den person du er i dag? Spørg dem, hvilken værdi du bringer ind i jeres relation? Spørg dem, om de vil hjælpe dig med at du kan få bedre øje på, hvem du er? Spørg dem, hvad det er, du gør godt og som kun du kan gøre det? Spørg dem, hvad din styrke er?

Du skal ikke spørge dem, der kun kender til dig udefra, for så får du et ”udefra-svar”, og det svar behøver du ikke nødvendigvis at bruge krudt på.

Du skal høre svaret fra dem, der kender dig i hjertet.

Når du kender dit eget værd, vil f.eks. skam finde en anden at puste i nakken. Hvad du er værd, udvikler sig over tid, og er næsten i konstant forvandling. Jeg ved f.eks. at mit værd er ærlighed, jeg taler altid fra et ærligt sted i mig, når nogen spørger. Jeg kalder en spade for en spade. Og, ja, faktisk skal jeg stadig øve mig på ikke, at sige min mening, uden at være adspurgt. En anden af mine værdier er, at jeg er god til at se tingene ovenfra og skabe overblik, og få tingene til at lande uden det føles som kluddermor. Jeg er også god til at gøre spirituelt stof let omsætteligt for andre. Det er mine ting.

Når vi kender vores egne værdier, lander vi ikke i tåbelige gætterier, hverken om os selv eller andre. Hvad er dit værd? Du er noget værd for nogen, husk det!

Efterlad en kommentar